Vikingenes Guder

Vikingene dyrket guder som hjalp dem med å forstå livets hemmeligheter.  I den norrøne religion fantes det 9 verdener, og de trodde at livet ble skapt av is og ild.  Det fantes guder for sluhet, legekunst, evig ungdom elskov og troskap. Norrøn mytologi også kjent som skandinavisk mytologi er en slags religion som var og er fortsatt praktiseres av noen av menneskene i de skandinaviske landene og nordlige deler av Tyskland. I de siste tiårene har historier og kultur av vikingene stadig spredt seg over hele verden. Ulike kilder har kommet opp med flere definisjoner av disse mytene og konflikter i forståelsen av norrøn mytologi. Mens i middel alderen er det antatt at den norrøne og folk av germansk opprinnelse før de ble konvertert til kristendommen, hadde de sin egen religion som var svært kompleks og sofistikert. Dette var opprinnelsen til norrøn mytologi. De er hva disse menneskene trodde og deres religion hadde ingen konkrete navn, og dette gjorde det virke som en tradisjon praksis. De trodde på sine guder ‘guder som Odin, Tor, Loke, og Freya. Det var tradisjonene til folk i skandinaviske land som fødte denne religionen. De norrøne folk tror at det er to typer guder nemlig æsene og vanene og andre mytiske vesener som kjemper, dverger og andre skapninger.

jeg er tenkt til å skrive om de 4 gudene som har blitt pekt ut til å være de viktigste:

Odin var krigernes gud, men også gud for visdom. Han hadde en hest med 8 ben som gjorde at den aldri ble trøtt eller sliten. han hadde to ravner som ble kalt for Munin og Hugin. Odin sendte dem ut hver dag for å skaffe informasjon om ting som hadde skjedde i verden den dagen. Odin bodde i Valhall. Alle som døde i kamp på valplassen kom til Valhall.
1835335-9-1390512883615
Tordenguden Tor hadde en vogn som ble trukket av to bukker. Mjølnir frembrakte han lyn og torden. Tor var bondens og fiskerens gud, han var alltid klar for å forsvare menneskene mot vesnene fra Utgård.
Frøya og Frøy var i familie. Frøya var kjent som kjærlighetens og fruktbarhetens gud. I en kilde er Frøya beskrevet med en vogn dratt av to hannkatter. Når hun kjører rundt er det helt lydløst. Frøy er en  fruktbarhets gud. Frøy er gud for god høst og velstand. Frøya og Frøy betyr egentlig herre og frue.

Det er selvfølgelig mange flere guder og karakterer i norrøn mytologi.

The Norse God Family Tree

Her er en lenke på engelsk du kan trykke på for å finne ut mer om de forskjellige gudene. På denne siden er familietreet i den norrøne religionen, og forklaring på alle karakterene i treet samt morsomme bilder av dem.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *